Backup&Recovery


Backup inseamna protectie si siguranta.

Pentru orice companie informatia este una din cele mai importante resurse iar pierderea datelor critice poate duce la scaderea eficientei si in timp a profitabilitatii.
Orice computer poate avea probleme (atat tehnice cat si de software), existand, deci, pericolul pierderii unor date importante.
O modalitate de a preveni pierderea informatiilor importante se refera la intocmirea unui back-up iar procesul implica folosirea unui suport de stocare a datelor.
Zilnic, servere special destinate asigura salvarea informatiilor oferind o copie de siguranta in caz de urgenta.


Solutiile pentru salvarea datelor depind de timpul de recuperare dorit, costul lor fiind invers proportional cu timpul de recuperare.
Solutiile incep de la backup-uri simple periodice pana la clustere situate in locatii diverse.
De exemplu backup-ul periodic este o masura minima de protectie, in caz de dezastru, informatia este restaurata pe alt sistem, probabil in alta locatie, ceea ce inseamna timp de restaurare relativ mare, iar datele modificate intre momentul backup-ului si momentul dezastrului sunt pierdute.
Solutiile bazate pe clustere de servere nu sunt supuse la aceleasi riscuri si amenintari, datele fiind replicate in doua servere, aflate in locatii diferite.


Alegerea unei solutii se face in functie de riscul la care este expusa organizatia, in cazul unei pierderi majore de informatii.

 

Vizitatori

Avem 1 vizitator online

Link-uri

Link-uri recomandate:
Rowex srl
Tiparituri de calitate. Tehnologie offset sau digitala. Etichete, Pliante, Afise, Carti, Reviste, Tipizate, Cutii, Carti de vizita, Brosuri, Calendare, Cataloage, Felicitari.